August 29th, 2012

Fem kommuner bruger Kommune-TV

Lyngby-Taarbæk kommune var den første kommune, der sprang ud i Kommune-TV’s LIVE streaminger af byrådsmøderne. Siden har Odsherred, Silkeborg, Holbæk, og Kalundborg kommuner også transmitteret deres byrådsmøder via Kommune-TV.

De har alle valgt Kommune-TV’s unikke løsning, fordi de via web- og mobiltransmitteringen kan se alle borgere i øjnene på samme tid. En af de tilfredse borgmestre er Holbæks borgmester, Søren Kjærgaard.

Til Nordvestnyt.dk udtaler han: “Med webtransmissionen får vi god mulighed for at komme ud til flere borge og måske engagere flere i byrådsmøderne.”

Henrik Bomholt, der var servicechef i Lyngby-Taabæk kommune, var også begejstret for løsningen. Han sagde: ”Udgangspunktet for vores valgt var et politisk ønske om at give borgerne større indsigt og medleven i kommunalbestyrelsens arbejde. Det har vi fået med Kommune-TV’s løsning. Nu er vores seertal stigende, og jeg råder derfor andre kommuner til at hoppe ud i det. Borgerne skal nok tage det til sig.”

Direktør i Kommune-TV, Jakob Hyldahl, fornemmer, at mange andre kommuner godt kunne tænke sig at synliggøre kommunalbestyrelsens arbejde: ”Men jeg tror, det tekniske aspekt afholder mange fra at hoppe ud i det. Men i modsætning til andre systemer er Kommune-TV en ”full serviceløsning.” Så ingen af kommunens ansatte behøver at røre en finger. Kommune-TV sørger for det hele,” siger han.

Sådan fungerer det

Efter at indgå en aftale med Kommune-TV, monterer Kommune-TV 2-3 kameraer i byrådssalen. Disse kameraer kan fjernstyres, og kommunen skal derfor ikke tænke på teknikken. Kommune-TV styrer transmitteringen af møderne, så både borgere, medarbejdere, journalister og andre interesserede kan følge direkte med fra deres computer eller mobil. De kan også springe frem til det punkt i mødet, som interesserer dem mest.

Nyhedsarkiv

Kundecase

Lyngby Taarbæk kommune har siden efteråret 2009 sendt alle byrådsmøder live på nettet...

Læs mere

Full service løsningen

Nu kan alle kommuner sende byrådsmøder live, enkelt og billigt. Ved at montere 2-3 kameraer...

Læs mere

App

Byrådsmøder LIVE på din smartphone. Hent vore gratis App til iPhone and Android...

Læs mere

Aabenraa Aarhus Ærø Albertslund Assens Avannaata Ballerup Billund Dragør Egedal Faaborg-Midtfyn Favrskov Faxe Fredensborg Gentofte Glostrup Gribskov Guldborgsund Haderslev Hedensted Hillerød Holbæk Horsens Horsholm Høje Taastrup Jammerbugt Kalundborg Kobenhavns Kolding Langeland Lejre Lyngby Taarbæk Mariagerfjord Næstved Norddjurs Nordfyn Odense Odder Nyborg Odsherred Ringsted Ringkøbing-Skjern Roskilde Rudersdal Samsøe Sermersooq Silkeborg Skanderborg Skive Slagelse Svendborg Solrød Sønderborg Sorø Stevns Køge Tønder Thisted Varde Vejen Viborg Vordingborg